Senderisme / Font de l’Home MortSeguim el GR-11 des del poble de Queralbs per endinsar-nos en una preciosa ruta circular que ens durà a la Font de l’Home Mort, un indret encisador envoltat de prat i de les majestuoses muntanyes que l’envolten.

Distància
Distància:
11,8 km
Temps
Temps:
3:30 hores
Desnivell +
Desnivell +:
590 m
Recorregut
Recorregut:
Circular
Dificultat
Dificultat:
mitjana
Iconografia
Iconografia:
• Aigua
• Mirador


Descarregar tracks
Track
Track GPX
Track
Track TRK
Iniciem la ruta a la plaça que hi ha a l’entrada del poble de Queralbs, la Plaça del Raig, i ens dirigim pel carrer Pla seguint les marques del GR-11 (blanques i vermelles) que ja no deixarem fins arribar a la Font de l'Home Mort.

Continuem pel carrer de l’Església fins a trobar l’església romànica de Sant Jaume.

L’església de Sant Jaume fou consagrada al segle X i dos segles més tard fou reedificada. Un dels elements que destaca de l’Església és el pòrtic, format per sis arcs sostinguts per columnes de marbre blau. Als capitells, s’hi observen figures humanes, animals i fantàstiques.

A la dreta de l'església hi ha un indicador de l’itinerari que ens dirigeix per un costerut carrer. Al capdamunt veiem una marca del GR-11 pintada al mur que ens queda just davant.

Seguim pel camí de l’esquerra, passant per darrere de l’església de Sant Jaume i uns metres més enllà, el GR-11 continua per un corriol que s'enfila per la nostra dreta.

Passem pel costat de l’ermita de Sant Sebastià i continuem pujant pel corriol fins que sortim al camí de les Vagonetes, pel qual seguim ascendint.

Travessem un pont cimentat i al cap d'uns metres ens trobem un trencall a la dreta, amb marques del GR-11, que ens fa ascendir per un corriol força dret.

Sortim a una pista, per la qual continuem pujant uns metres i ens tornem a desviar per un costerut sender envoltat de prats, que segueix per darrere dels Plaus, on trobem una font senyalitzada per un cartell de fusta que ens indica que estem a 1.510 metres d'altitud.

A mesura que anem guanyant altura i passem per sota dels Cingles de l'Andreu, ja comencem a gaudir de les bones vistes de la Vall d'Estremera i veiem la pista per on realitzarem el camí de tornada.

Aquest tram és un dels més atractius del recorregut i en el que en algunes èpoques de l’any podem veure-hi isards i muflons.
Al costat del camí trobem la barraca de pastor del Serrat de la Llosa.

Les barraques de pastor estan fetes de pedra seca i cobertes de lloses i gleves. Tenien diverses funcions: servien d’aixopluc per protegir-se de les inclemències del temps, per dormir durant la temporada d’estiu i també per cuinar.

Creuem un petit torrent i comencem a endinsar-nos per un petit bosc.

Avancem pel sender tot gaudint de les fantàstiques vistes que tenim davant nostre.

Arribem a la Font de l’Home Mort, on ens trobem amb un conjunt de mulleres i cascades. Un preciós indret rodejat de prats i cims, on es respira una tranquil·litat que convida a quedar-s’hi una bona estona.

Continuem l’itinerari per l’altra vessant de la vall, creuant el riu de Tosa per una passarel·la de fusta i seguint per la pista de Vilamanya, deixant el GR-11.

Anem perdent altura i gaudint d'una nova panoràmica espectacular de les muntanyes, boscos i cingles que ens acompanyen.

Continuem baixant i passem per davant de la Mina Saragossa. Uns metres més enllà trobem un indicador de l’itinerari que ens dirigeix cap a l’esquerra, seguint el camí Miner senyalitzat amb marques grogues.

Presteu atenció en el primer tram d’aquest corriol, ja que descendeix bruscament.

Aquest corriol estret i sinuós és de gran bellesa ja que discorre envoltat d'un bosc frondós i una vegetació exuberant.

Arribem al riu de Tosa, on un pont metàl·lic ens ajuda a creuar-lo per continuar pel planer camí de les Vagonetes.

Continuem per aquest camí fins que tornem a enllaçar amb el GR-11, que seguim fins arribar de nou al poble de Queralbs.


Font de l’Home Mort
Reproducció parcial del mapa “Puigmal-Vall de Núria-Ulldeter”, d'escala 1:25.000, cedit per l'Editorial Alpina.Més rutes
Contact Ajuntament de Queralbs
Telephone 972 727 361 Ajuntament de Queralbs
Telephone 667 116 811 Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Legal notice   Política de privacitat   Política de cookies