Senderisme / Els ColletsDes de Serrat ascendim fins a un dels millors miradors del municipi, on gaudim d’una panoràmica excel·lent de l’entorn de Queralbs i de les majestuoses muntanyes que l’envolten.

Distància
Distància:
6,6 Km
Temps
Temps:
2.10 hores
Desnivell +
Desnivell +:
365m
Recorregut
Recorregut:
anada i tornada pel mateix lloc
Dificultat
Dificultat:
Mitjana
Iconografia
Iconografia:
• mirador


Descarregar tracks
Track
Track GPX
Track
Track TRK
Aquest itinerari comença a Serrat, un bucòlic poble agregat a Queralbs que es troba situat a 5 quilòmetres de distància i que conserva tot l’encant d’un poble d’alta muntanya, on encara es poden veure molts forns adossats a les cases en que s’hi feia pa.

Partim de la Plaça que hi ha a l’entrada del poble i ens dirigim al carrer de Sant Isidre fins a trobar un indicador de l’itinerari. Aquest ens condueix cap a l’esquerra per un carrer molt costerut, el carrer Calvari.

Arribem a una bifurcació de camins, nosaltres seguim pel camí de la dreta, que fa pujada, tal com ens marca l’indicador de seguiment de l’itinerari.

Aquest camí, que va ascendint gradualment, aviat es converteix en un camí empedrat i envoltat d’un baix mur de pedra seca. Es tracta d’un antic camí ramader que ens permet gaudir de les fantàstiques vistes de l’entorn i que està senyalitzat amb marques grogues i que seguim bona part de l’itinerari.

A mesura que anem guanyant alçada, aquest camí envoltat de prats es converteix en un sender de pujada exigent que s’endinsa en un bosc que guarda un encant especial i en el que en algunes èpoques de l’any podem veure marmotes o isards.

Continuem pujant pel costerut sender fins que ens creua una pista forestal. En aquest punt deixem el sender i les marques grogues per continuar per la pista en direcció cap a l’esquerra, tal com ens mostra l’indicador de l’itinerari.

A partir d’aquí, l’itinerari es converteix en una agraïda passejada totalment planera fins arribar al mirador dels Collets. Cal tenir en compte que durant les estacions d’hivern i primavera podem trobar trams d’aquesta pista amb glaç i neu.

Al final de la pista trobem un petit turó que ens regala unes magnífiques vistes de l’entorn de Queralbs i de les majestuoses muntanyes que l’envolten.

En aquest indret podem gaudir d’una tranquil·litat i un silenci incomparables, mentre contemplem llocs tan emblemàtics de Queralbs com la collada de Fontalba, el Puigmal, el Torreneules o el Balandrau entre molts d’altres.

També podem contemplar a vista d’ocell el poble de Queralbs, el nucli de Vilamanya o diferents masies que configuren el municipi.

La tornada és pel mateix camí, fet que ens permet gaudir novament de la bellesa que acompanya aquest itinerari.


Els Collets
Reproducció parcial del mapa “Puigmal-Vall de Núria-Ulldeter”, d'escala 1:25.000, cedit per l'Editorial Alpina.Més rutes
Contact Ajuntament de Queralbs
Telephone 972 727 361 Ajuntament de Queralbs
Telephone 667 116 811 Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Legal notice   Política de privacitat   Política de cookies